img
img

Móricz Zsigmond: SÁRI BÍRÓ

Jegyfoglalás

Az előadásról

A Zsombói Szabadtéri Színpad bemutatja:

2018. július 14. szombat, 21 óra, (esőnap: július 15.) - Rózsa Sándor csárda

A Külhoni Magyar Nemzeti Színház produkcióját
Móricz Zsigmond: SÁRI BÍRÓ
- vígjáték két részben -

Bíróválasztásra készül a falu. A falu bíráját Sári bírónak csúfolják, mert helyette a felesége Sári irányítja az ügyeket. Diktál, nemcsak a családnak, a falunak is. A bíró szívesen szabadulna székétől, de az asszony nem engedi. Most ő egyengeti férje útját a választáson. A bíró kénytelen összefogni fiával, Jóskával, aki szerelmes az ellenjelölt Pengő Kovács lányába, Lizibe. A fiatalok csak akkor lehetnek egymáséi, ha Pengő Kovács nyeri a bírói tisztet egyhangú szavazással. A két vetélytárs gyermekei egymást szeretik és szövetkeznek a háttérben. A terv remekül beválik. A régi bíró megmenekül megunt hivatalától, a szerelmesek megkaphatják a suszter házát a falu közepén és egymást. A hatalmát veszni féltő bíróné végül megenyhül és örömmel fogadja a családba Lizit, aki méltó folytatója anyósa család- és faluirányítói munkásságának, és így Sári bírónénak is megmarad a beleszólása a közügyekbe…

Szereposztás:

Sári bíró: CSURULYA CSONGOR ÁRPÁD
A bíróné: VARGA ANIKÓ
Jóska, a fiúk: IFJ. HAVASI PÉTER
Pengő Kovács: PETRIK SZILÁRD
Lizi, a lánya: GERMÁN LÍVIA ZILLE
Hajdók sógor: MADARÁSZ MÁTÉ
Manci: CSÁKI EDINA
Veroni: KÖVESDI SZABÓ MÁRIA
Gedi: CSOKÁN C. RAUL
Varnyu: BOCSÁRSZKY ATTILA
Tügyi koma: PÓLOS ÁRPÁD
Tokaji koma: BOCSÁRSZKY PÁL
Tarcali koma: ERŐSS CSABA LÁSZLÓ
Gügye: BODNÁR DÁNIEL

 

A Külhoni Magyar Nemzeti Színház célja, hogy a határon túli és anyaországi színészeket fogja össze közös produkciókban. Véleményünk, hogy manapság az embereknek szüksége van – a mindennapok gondjai közepette – kikapcsolódásra, felhőtlen szórakozásra.

Színházunk elsődlegesen határon túli magyar színészekkel, rendezőkkel dolgozik, hogy bemutathassa őket az anyaországi nézőknek, ugyanakkor fontos szempont a Kárpát-medencei írók bemutatása is, ezért minden évadban tervezzük egy olyan színdarab bemutatását, amelyet nem anyaországi magyar író szerzeménye.

Célunk olyan színvonalas előadások létrehozása a Kárpát-medencén belül, amelyeken a néző átadja magát a felhőtlen szórakozásnak és részese legyen egy olyan eseménynek, amelyre minden bizonnyal sokáig szívesen emlékszik vissza.

Jegyárak: 3000,- / 3800,- / 4500,-

Megközelítés

Jegyfoglalás

További produkciók